Ko je zapadel prvi letošnji sneg, smo to izkoristili za pogovor o zimskih radostih, ki se odvijajo na snegu. Prišli smo do ideje, da bomo skupaj ustvarili pravljične zimske motive. S palčkami smo z belo barvo tapkali na temno podlago in tako ustvarili snežene može. Motiv snega smo uporabili tudi pri načrtovanju zasnežene zimske vasice. Iz navadnega belega papirja smo izrezljali hiše in drevesa ter jih prilepili na moder papir. Tako smo s pomočjo različnih objektov ustvarili idilično zimsko vasico.

Okoli božičnega časa smo z učenci, s pomočjo voščenk, narisali božično drevo in ga barvito okrasili. Sliko smo nato nežno prebarvali z vodenimi barvicami in na koncu dobili čudovito božično sliko.

Ko se je bližal pust norčavih ust smo se veliko pogovarjali o pustnih maskah. Učenci so naštevali, v kaj vse se lahko našemijo, kaj so že bili in kaj si želijo postati. Poljubno so narisali svojo najljubšo pustno masko s flomastri.

Za dan žena smo ustvarjali rožice iz papirja, ki so jih učenci podarili svojim mamam, babicam, tetam … Seveda ob tem nismo pozabili na znanilce pomladi. Z gubanjem papirja smo na zeleno podlago prilepili zvončke, narcise in trobentice. Ostale pomladne rože (teloh, tulipan, trobentice, žafran) so učenci simetrično prezrcalili na desno stran papirja, saj je leva stran že bila natisnjena na papirju. Vse te slike cvetlic so ustvarjali s flomastri.

Zapisali učiteljici Ines Kogal in Aleksandra Slatinšek Mlakar