PROJEKT 6 MILIJONOV LADJIC

»6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev«, je dobrodelni projekt Srednje ekonomske šole Maribor v spomin žrtvam genocida. Ob koncu projekta bo ves papir končal v reciklaži.

Učenci iz različnih razredov vneto izdelujejo ladjice v namen tega projekta. Do 22. oktobra je bilo na naši šoli narejenih že 13.892 ladjic.

POTRES V PETRINJU na Hrvaškem

Fant pomaga mami pri porodu in reši življenje bratcu.

6 letn ibrat  iz Wyominga reši 4 letno sestrico pred napadom psa. Potreboval je 2 operaciji in 90 šivov. Če mora kdo umreti, naj jaz, ne moja sestrica, je rekel.

Rešena lisička.

Medved najden na letališču v Rusiji, imenovan Airbear.

Rešil mamo volkuljo iz pasti. Ko se čez 4 leta vrne v gozd, g napade medved in volkulja z mladiči ga reši (ne vem, če se je to res zgodilo).

Volkovi ščitijo in pomagajo pri rojstvu otroka.

Z vami bi podelila izkušnjo.

Z nami je živela teta Micka. Ko je bil njen sin, edinec majhen, je hudo zbolel in so že rekli, da bo odšel. Takrat je tetka veliko molila in prosila Boga, da mu pomaga in da se odreče velikonočnega zajtrka, gostije na ta dan. Sin Simon je čudežno ozdravel. Do svoje smrti se je vedno postila na ta dan. V našo družino je prinašala s svojim odrekanjem posebno svečanost, hvaležnost, svetlobo, mir.

Vprašala sem jo, če bi se tudi postila, če bi sin umrl.

Rekla je, da bi, ker bi bila hvaležna za vsako uro s sinom in ker bi bila takšna božja volja. Dočakala je 73 let in v miru odšla.