Besedilo: Slavica Klančnik
 megazur2012

Po glavi mi nenehno rojita verz in melodija z zadnjega Kreslinovega CD-ja “Poj mi pesem o prijateljstvu … ” in se sinhrono stapljata z nepozabnimi nastopi mladih talentov naše šole: pevcev, plesalcev, modnih ustvarjalcev in plesalcev ter moderatorjev, ki so nas, tako kot že mnoga leta do sedaj, uro in pol navduševali v nabito polni telovadnici ob naši šoli. In namesto napovedanega ‘konca sveta’, smo pri nas, 21. 12. 2012, ‘žurirali’, peli, plesali in se nismo predajali demagoško-pesimističnim napovedim. Nasprotno: otroci, mladostniki  njihovi starši, pa dedki in babice ter gostje, so se predajali infantilni sproščenosti in razposajenosti ter tako zopet dokazali, koliko jim pomeni življenje in koliko pozitivno doživljanje le-tega.

Vzdušje na ‘Mega žuru prijateljstva’ se je stopnjevalo in prekipevalo v posameznih nastopih: od prekrasne predstavitve prvošolcev, ki so klicali po lepšem svetu, do enkratnih nastopov solistov, pa duetov, plesnih skupin ter modnih oblikovalcev, ki so se letos postavili s čudovitim modnim dodatkom, ročno izdelanimi unikatnimi šali ter sočasno zaplesali na svetovni hit ‘gangnam style’. Vse pa je izhajalo iz teme prijateljstva, kot ene najvišjih vrednot za doseganje dobrih medosebnih odnosov, miru in medsebojnega spoštovanja. Mar nam ni to, v tem nemirnem in s stiskami ter socialno problematiko prežetem svetu, potrebno bolj kot karkoli drugega?

Mlada nadebudna moderatorja Zala Skitek in Marko Pavleković sta skozi vso prireditev izmenjaje, prav po mladostniško, testirala publikin smisel za humor, pa tudi implicitno zbadanje na svoj račun in hkrati, skozi skrbno pripravljen ter premišljen scenarij, mehko in iznajdljivo povezovala vse nastope med seboj.

S svojim nastopom nas je počastil tudi kantavtor in velik prijatelj petja ter mladih, pevec Damjan Zih. Ob njegovem nastopu se je vzdušje v telovadnici še stopnjevalo, saj je k sodelovanju pritegnil celotno publiko na način, kot zna le on.

Pa mlada in prikupna pevka Nastja Gabor (lanskoletna udeleženka Misije evrovizije), ki nam tudi letos ni odrekla sodelovanja ter nas ponovno navdušila s svojim pevsko dovršenim nastopom, predvsem pa s svojo dostopnostjo in prijaznostjo, kot se spodobi za velike prijatelje in ljudi s srcem.

Na tribuni so se nam letos kot gostje pridružili še otroci in vzgojiteljici vrtca Solzice. Človek kar ne moreš verjeti očem, kako navdušeno ter polno motivirani so spremljali celotno prireditev.

Zopet je bil to projekt povezovanja med predmetno in razredno stopnjo. Po Prežihovsko smo strnili moči in dosegli vse zastavljene cilje. V timskem duhu smo:Slavica Klančnik, Jasna Bezjak Završnik, Franja Ofič, Nuša Škalič, Nina Vidovič, Aleksandra Slatinšek Mlakar, Tanja Mavrel, Aleksandra Knez, Simona Grabner, Katja Štern, Tanja Krivec, Lucija Gorjup, Alja Tertinek, Janja Čebulj in Stanislav Osojnik, pripravili in izpeljali še eno nepozabno prireditev, z osnovnim ciljem: graditi otrokovo in mladostnikovo pozitivno samopodobo na način, da lahko prav vsak, ki to želi, pokaže svoja močna področja, se uči javnega nastopanja in tako krepi svojo samozavest, ki mu bo v življenju zagotovo dobra popotnica za uspeh.

Ob tem pa velja omeniti še posamezne učitelje: Andrejo Keber, Marijo Mirnik, Marijo Jurgec, Bojano Verdinek, Alojzijo Haložan, Heleno Ošlovnik in  druge delavce šole: Zdravka Vožiča, Dragico Gorenšek, pa Franjo Gosnik in ostale, ki so kakorkoli pomagali s svojim prispevkom.

Zahvala tudi vsem, ki so karkoli prispevali za naše nastopajoče:  Interdiskont Ravne, KATV Ravne, portal Bajta. si in Foto studio Ocepek.

Verjamem, da smo zadovoljni vsi: tim, nastopajoči, njihovi starši ter dedki in babice, pa učitelji in delavci šole. Skratka trud tudi tokrat ni bil zaman.

In kot češnja na vrhu torte nas je v zbornici na tabli razveselil napis: “BRAVO EKIPA MEGA ŽUR!” To je bilo zagotovo dejanje pravega prijatelja!