Besedilo: Slavica Klančnik | Foto: Nives Kasper Mrdavšič

 

megazur2011

 

V pisanem mestu ‘Mega žur’, s prekrasnimi kulisami, je bilo zopet zabavno. Letos dobrodelno, kar pomeni, da je imel žur, poleg zabave za vse otroke in delavce šole, pa za nastopajoče in goste, tudi dobrodelno noto.

In če poskušam z besedami pričarati delček dogajanja, bom kar citirala uvodne besede naših pogumnih in izjemnih moderatorjev Tare in Urbana.

“Sva prijazna ‘fantoma kulture’ in prihajava iz pisanega mesta Mega žur. Najina naloga je, da poskrbiva za kulturno dogajanje, ki mora biti čim bolj pestro, prijetno, polno dogodkov, barvito, tako kot naše mesto in da se ljudje v njem počutimo dobro. To je mesto prijaznih, strpnih, poštenih, zabavnih, dobrih in ustvarjalnih ljudi. Po srcu smo vsi mladi, srečni, polni idej in pozitivne energije.”

Sledilo je 20 izbranih ‘mega’ plesnih in pevskih točk, v katerih je več kot 60 nastopajočih (in vsi prvošolčki) pokazalo svoje talente in znanje na odru pred publiko staršev, dedkov, babic in vseh, ki jim ta, že tradicionalna predbožična prireditev kaj pomeni.

Vsako leto tudi gostimo, bodisi bivše pevce, zmagovalce naše prireditve ali pa  povabimo že uveljavljene pevce in glasbene skupine, za še boljše vzdušje. .

In iz mikrofona je zazvenela Urbanova napoved.

“V naše mesto kulture radi prihajajo tudi obiskovalci in nam popestrijo že tako pestro dogajanje. Vedno smo jih veseli. Tu je že naša prva, prav posebna gostjaNastja Gabor s pesmijo It’s raining men, katero je pela tudi na MISIJI EVROVIZIJI.

Pa Tarina: “Tu je kvintet trobil JAZZERJI – naši bivši in sedanji učenci: Miha,Matej, Tilen, Žan in Aljaž s skladbo Jaddoo. ”

In še ” In sedaj v naši sredini pozdravljamo Andraža Majcenoviča. Vsi se ga še spomnimo kot odličnega igralca in spremljevalca na harmoniko. Je vsestranski glasbenik, saj poleg harmonike igra še kitaro in trobento. Danes pa se nam bo predstavil še kot pevec. ”

Želimo si, da bi bila naša šola zares mesto ustvarjalnih, prijaznih, zadovoljnih, zabavnih in srečnih ljudi. Ker pa so časi težki, vemo, da je prav, da zabavi dodamo še ščepec humanosti in da s skupnimi prizadevanji postorimo kaj za naše otroke v stiski; pa ne le zanje, ampak za prav vse, ki pomoč potrebujejo. Tako smo pisali  nekaterim  delovnim organizacijam,  jih poprosili za pomoč in mnoge so se odzvale na naš klic ter prispevale sredstva za Šolski sklad ter s tem omogočile, da bomo lahko pomagali našim otrokom v stiski, kupili kakšne didaktične pripomočke-skratka; prispevke bomo namenili za dobro otrok in mladostnikov naše šole.

Pa naštejmo tiste, ki so se odzvali: Petrol Energetika d,o.o., Gomilšek s.p., IKD d. o. o, Bell d.o.o. .  Pomoč sta obljubili še: Serpa d.o.o. in ZIP center d.o.o. .Nesebično pa nam že vsa leta pomaga Interdiskont d. o. o. Zahvala tudi KATV Ravne in portalu Bajta. si.

Če nam, timu za pripravo prireditve, ki ga sestavljamo: Jasna Bezjak Završnik, Janja Čebulj, Marija Jurgec, Andreja Keber,Tanja Mavrel, Aleksandra Slatinšek Mlakar, Alja Tertinek, Aleksandra Knez, Marija Mirnik, Tanja Krivec, Andrej Gorenjak, Milena Sinanovič  in Stanislav Osojnik ter moderatorja Urban Haber in Tara Ledinek in Slavica Klančnik, vodja kulturnega dneva, ne bo zmanjkalo moči, bomo z delom še nadaljevali in naš Mega žur še nadgradili, ki se evolucijsko razvija že sedmo leto.

Vem, da smo zopet dosegli vse zastavljene cilje in pripravili izjemno dodano vrednost našemu šolskemu vsakdanu. Otroci si gradijo pozitivno samopodobo, publika se zabava- skratka vzdušje je  takšno, kot se spodobi za božično- novoletni čas.

Res. Vedno smo na koncu zadovoljni vsi: tisti, ki se v zakulisju trudimo, da skrbno načrtujemo vse korake za izpeljavo prireditve, nastopajoči, s svojimi izjemnimi nastopi, pa seveda tudi gostje, ki vedno z navdušenjem in bučnim aplavzom pospremijo celotno dogajanje.