Iskrena hvala Mladinskemu svetu Ravne za donacijo – vsak prenosnik osreči učenca, učitelje in starše.

VIR: http://www.msr.si/2020/12/10/6-dobrodelni-miklavzev-tek-se-uspesno-zakljucuje/

Dobrodelnost mladih za mlade!
Mladinski svet Ravne na Koroškem je med 5. in 10. decembrom izvedel dobrodelno akcijo, s katero sta OŠ Koroški jeklarji in OŠ Prežihovega Voranca, prejeli donacijo za nakup tehnične opreme za izvajanje pouka na daljavo. Sredstva bi mladinski svet sicer porabil za izvedbo tradicionalnega Miklavževega teka po CIK-CAKU, a letos organizacija te prireditve zaradi Covid-19 ni bila mogoča, zato se je sredstvom z javno dobrodelno pobudo odpovedal v korist učenk in učencev.
V petek, 11. decembra, je pred mestno hišo na Ravnah, potekala predaja donacije obema ravenskima osnovnima šolama. Presenetil nas je podatek, da je bila računalniška oprema vredna skoraj 2.000 EUR, od tega je Mladinski svet Ravne prispeval 1.000 EUR iz sredstev za organizacijo Miklavževega teka, razliko pa je prispevalo podjetje Infosys iz Raven na Koroškem. Donacijo sta v imenu učenk in učencev prevzela ravnatelja ravenskih osnovnih šol Bojana Verdinek in Aljaž Banko. Donacijo računalniške opreme, ki bo služila učenkam in učencem je v imenu mladinskega sveta predal predsednik Aljaž Verhovnik, pobudo pa je podprl tudi ravenski župan dr. Tomaž Rožen. Občina Ravne na Koroškem tudi sicer skozi program mladine financira program delovanja mladinskega sveta.
Ne glede na razmere s Covid-19 je mladinski svet našel rešitev, da je 6. Miklavžev tek po CIK-CAKU vendarle potekal zgolj na simbolični ravni. Naključni obiskovalci stopnišča CIK-CAK so se individualno, v skladu z ukrepi NIJZ, s selfiji pri panoju na vrhu stopnišča CIK-CAK simbolično udeležili šestega teka. S tem so podprli dobrodelno pobudo, mnogi od njih so stopnice prehodili, športniki pa tudi pretekli. Prejeli smo več kot 120 selfijev in jih objavili na naš Facebook! Rekorder med tekači je bil Anže Bahč, ki je kar stokrat v enem dnevu pretekel 150 stopnic. Ob tem moramo izpostaviti tudi zanimivost, da so se akcije simbolično udeležili tudi nekateri krajani drugih občin, ki sicer zaradi zapore občinskih meja niso mogli na CIK-CAK, vendar so nam poslali fotografije ob stopnicah v svoji občini in na takšen način izrazili podporo dobrodelnosti.
Mnogi selfiji individualnih udeležencev Miklavževega teka po CIK-CAKU so dosegli letošnji cilj dobrodelne pobude, da lahko mladi za mlade storimo nekaj dobrega in ljudi spodbudimo k varnemu gibanju v naravi. To je tudi letošnji prispevek mladih k čarobnosti decembra na Ravnah!
Pri izvedbi akcije se zahvaljujemo vsem, ki ste dobrodelno pobudo S TEKOM POMAGAMO OTROKOM podprli! Velika zahvala podjetju Infosys za donacijo in Občini Ravne na Koroškem, ki sofinancira program mladinskega sveta!

VIR: http://www.msr.si/2020/12/11/dobrodelnost-mladih-za-mlade/

Hvaležni koletktiv OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem