zakaji

Na strani ZPMS so ob TEDNU OTROKA, ki je to leto posvečen RADOVEDNOSTI, zapisali:

Radovednost je ena največjih človeških vrlin. Nihče ne ve točno, kako izgleda. Ampak ko se pojavi, vse okoli nas postane izjemno zanimivo, saj ti kar naprej postavlja takšna in drugačna vprašanja, na katera moraš najti odgovore. Lahko te “začara” v mestu, gozdu, knjižnici, ob morju, v kuhinji, ko gledaš film ali bereš knjigo, pri malici, ko se vozimo z avtomobilom, v muzeju … pravzaprav vsepovsod. Če jo boste opazili, hitro opozorite še vaše prijatelje, da bo tudi njim odprla vrata v ta izjemni svet tisočerih vprašanj in odgovorov, v katerem ni nikoli dolgčas. 

Naši najmlajši radovedneži so v tem tednu obiskali šolsko knjižnico. Z velikim zanimanjem so poslušali pravljico Mala muca v knjižnici in z radovednostjo brskali po poučnih knjigah, v katerih se najdejo ZATOJI na skoraj vse naše ZAKAJE. Ob koncu našega druženja pa so se iskreno razveselili slikanice Marka Kravosa Hiša selivka, ki so jo prejeli v dar.

Darilno slikanico za vse prvošolce so pripravili pri Društvu bralna značka Slovenije skupaj s podjetjem Hofer, drugimi podporniki in Javno agencijo za knjigo RS. Z njo so se poklonili  letošnji 70. letnici delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenije.

GALERIJA SLIK

                                                                                                                           Simona Grabner