Spoštovani,

 

na kratko bi vas želeli obvestiti o zanimivih webinarjih in novostih, ki učinkovito rešujejo težave staršev in najstnikov v teh časih.

 

Prvi webinar za starše, ki je potekal 2.4. 2020

Na tem webinarju je bilo nekaj tehničnih težav pred samim pričetkom. Težavo smo rešili in sedaj sistem deluje popolnoma nemoteno. Večini staršev, ki si ni uspela pogledati webinarja, smo že poslali povezavo na webinar, ostali dobijo povezavo tekom današnjega dneva.

 

Webinarja se je do sedaj udeležilo že preko 32.712 staršev iz cele Slovenije in odzivi so zelo pozitivni. Veseli smo tudi vašega odziva. Preko 240 šol je že pristopilo k projektu in nove še prihajajo.

 

Dobili smo tudi precej predlogov za nove webinarje, zato smo se odločili za dodaten webinar.

 

Dodatni brezplačni webinar za starše z naslovom

 

“Motivacija najstnika za učenje in online razlage snovi v živo. Praksa, ki deluje, na konkretnih primerih”

Veseli nas, da se je na osnovi prvega webinarja na nas obrnilo veliko staršev s popolnoma konkretnimi vprašanji, kako motivirati najstnika za učenje od doma.

 

S strokovnjakoma Mrgole smo zato pripravili dodaten webinar, na katerem zelo konkretno odgovarjamo na pogosta vprašanja staršev. Vabimo vas, da o tem  webinarju obvestite starše preko sistema easistent (ali podobnega sistema).

 

Na njem bodo izvedeli, kako delati z najstniki, ki se izogibajo učenju, se zapirajo vase, ne želijo sodelovati ter kako na najučinkovitejši način v teh časih priti do dodatne razlage snovi v živo (vabilo za starše se nahaja tukaj).

 

Kratek izsek iz webinarja si lahko ogledate tukaj.

 

Prvi internetni webinar se začne v četrtek, 30. aprila 2020 ob 20. uri. Ponovitve si bo možno ogledati vsak dan do vključno četrtka, 7. maja 2020, do zapolnitve prostih mest.

 

Online učna pomoč z učitelji v živo

Veliko staršev se je obrnilo na nas z vprašanjem, kako pomagati svojemu najstniku do razlag učne snovi. Težava je v tem, da veliko najstnikov potrebuje razlago v živo, kar jim omogoča lažje in hitrejše učenje.

 

Na internetni strani razlaga.net  se nahajajo virtualne učilnice, na katerih učitelji in študentje višjih letnikov v živo (online) brezplačno razlagajo učno snov. Deluje tako, da lahko učenci in dijaki zastavljajo vprašanja v zvezi s šolsko snovjo, ki je ne razumejo.

 

Vabimo vas, da o teh online razlagah šolske snovi v živo seznanite starše in profesorje vaše šole. Prepričani smo, da lahko skupaj marsikateremu najstniku in njegovim staršem v tem času olajšamo učenje.

 

Tudi zato, da bodo razlike v znanju kar najmanjše.

Želimo vam lep dan še naprej.

 

Koordinator programa

Adi Žabkar in Iniciativa

adi@vzgoja-otrok.net