Zbir in priprava besedila: Slavica Klančnik, vodja projekta | Fotografije: Slavica Klančnik in Marija Mirnik

V veselem pričakovanju prihajajočih prazničnih dni, se učenci in učitelji naše šole tudi letos pripravljamo že na 6. prireditev Mega žur. Tako se že od  konca oktobra odvijajo aktivnosti na to temo.

mega zur 2010

Najprej so se naši otroci in mladostniki preizkusili v letošnji novosti, natečaju za izbor NAJ znaka Mega žura in NAJ maskote oz. maskot. Vsi, ki so se odločili pomeriti v te vrsti spretnosti, so se zelo potrudili in pokazali veliko mero znanja in veščin.

Tako smo se v torek, 23. 12. 2010, zbrale učiteljice: Bronislava Gajšek, Aleksandra Slatinšek Mlakar in Slavica Klančnik, zadolžene za pregled in končni izbor prispelih risb

Največ točk (10) in s tem pridobitev naziva NAJ znak Mega žura 2010 je dobila risba Vanese Erjavec iz 8. b razreda. Znak se bo pojavljal na vseh priznanjih, plakatih, reklamiranju, v Biltenu itn.

mega ura

Maskoti pa sta dve, in sicer risba Dragane Ostojić iz 8. a razreda in risba Luke Primika iz 4. b razreda.

V torek, 23. 11.2010, pa je bilo živahno v učilnici 14, saj so se na predizboru za NAJ pevca na predmetni stopnji pomirili naši pevski nadebudneži in pokazali, da so resnično sledili 4 P-jem: POPOLNA- PRIPRAVA- PREPREČI- POLOM in po učilnici so zazvenele pesmi iz grl najbolj pogumnih na tem področju. Večina je bila dobro pripravljena in zopet lahko rečemo, da imamo na šoli zares veliko dobrih pevcev, le nekaterim morda manjka še malo poguma za: Stopiti na oder in odpeti.

sola-megazur2010

Vseh skupaj je bilo 13 pevk in eden pevec. Trinajst, za nekatere srečna številka, za druge malo manj, a kljub vsemu moramo reči, da je bil predizbor prijeten dogodek in kot pravi naša učiteljica glasbene vzgoje Tanja Krivec, je bila letos izjemno presenečena nad kvalitetno udeležbo mladih pevcev in pevk. V tej komisiji smo bile: Tanja Krivec, Jasna Bezjak in Slavica Klančnik.

Glede na ocenjevalno lestvico je bilo možno zbrati največ 8 točk. Prisluhnili smo, pretehtali in zapisali ocene po naprej določenih kriterijih.

In kdo nas je letos v predizboru najbolj prepričal? Kdo so naši 4 MEGA  FINALISTI na predmetni stopnji za veliki dogodek, 24. 12. 2010?

  • Gaja Mlakar in Larisa Obretan iz 6. a razreda, Pika Primik iz 7. a razreda ter Maša Pori iz 8. c  razreda.

Svoj pogum pa so pokazali še naslednji učenci: Eva Koren,Patricija Obretan in Nika Sonjak ter Alija Ahmetović iz 8. c, Nina Plevnik,Katarina Bilanović in Klara Osterman iz 9. c, Neža Verbovšek iz 6. b,Tina Repotočnik iz 7. a ter Saša Tertinek in Anja Bobnič iz 7.c. Tudi oni so bili Mega, že zato, ker so poskusili in zagotovo jim bo v prihodnje kdaj tudi uspelo.

Razredna stopnja

Tudi na tej stopnji  so se učenci pripravljali na plesne in pevske točke, nekateri  pa so ustvarjali v likovnih dejavnostih. V podaljšanem bivanju so izdelovali plakate oz. vabila za prijavo na predizbor, spet drugi so risali, slikali, izrezovali za izbor maskote ‘Mega žura’.

25. 11. 2010 pa je tudi tu šlo zares, saj so se učenci od 2. do 5. razreda v velikem številu udeležili predizbora, ki je potekal pod budnim očesom in skrbno pripravo učiteljic: Andreje Keber, Jasne Završnik Bezjak, Aleksandre Slatinšek Mlakar, Marije Mirnik,  v komisiji pa sta bili še Tanja Krivec in Aleksandre Knez. Izbrale so 3 plesne skupine in 4 pevske točke, ki so po ocenjevalnih kriterijih najbolj ustrezale oz. prepričale. Bilo je pestro in zabavno, predvsem pa je bil to še eden pomemben dogodek za naše najmlajše, pred katerimi je zagotovo še veliko priložnosti za tekmovanja in uspehe.

In komu je uspelo na tej stopnji.

  • Med pevci: Niki Krivec in Nuši Jelen, Tei Tominc in Janji Saberčnik, Filipu Dihpolu, Kaji Krejan in Sari Račnik.
  • In med  plesnimi  skupinami:
  • Prva skupina: Ani Podržavnik, Ani Štern, Maruši Česnik, Nikolini Vidovič, Maši Krivograd, Niki Krivec. Druga Skupina: Tini Geč, Tini Tušek, Tisi Praprotnik, Zali Košak  Tretja skupina : Zali Kordež, Janji Jamšek, Pii Stočko, Klari Kovačič.

Tudi  preostali pevci in druge plesne skupine so se zelo potrudile in pokazale velik pogum.

Vsi učenci, ne glede na uvrstitev, pa so prijeli Priznanja Mega žura. Tako hočemo poudariti glavno sporočilnost naših prizadevanj za sodelovanje na tej prireditvi. Vsak, ki čuti, da bi se lahko pomeril v kakšni spretnosti, je dobrodošel in prav vsakega, ki zbere pogum, tudi pohvalimo: z aplavzom, spodbudo, priznanjem. Tisti pa, ki se zelo izkažejo, gredo naprej, v veliki finale. In tudi tam bo zmagal najboljši: po naših kriterijih, našem občutku in naši presoji.

sola-megazur2010-2

RES JE! Naši učenci imajo veliko močnih področij in prav je, da jih tudi pokažejo, si na ta način gradijo svojo pozitivno samopodobo ter krepijo samozavest, da bodo lahko nekoč uspešni ter zdravi odrasli in se bodo znali veseliti; tako svojih kot tudi uspehov drugih.

Priložnosti bo še veliko in prav vsak učenec naše šole se bo lahko zopet pomeril v sebi najljubši aktivnosti.

Še enkrat iskrena hvala vsem sodelujočim, učiteljicam mentoricam in staršem.