KOROŠKA V GIBANJU  V 3. RAZREDU

V sredo, 23. septembra 2020 smo se 3. razredi odpravili na naš prvi športni dan, ki smo ga načrtovali v okviru občinskega projekta Koroška v gibanju. Letošnja situacija z virusom COVID 19 nam ni dovoljevala gibalnih aktivnosti na način kot v prejšnjih letih, ko smo se v parku zbrali v veliki množici in nato vsi skupaj opravljali aktivnosti, ki so nam jih pripravili. Letošnje naloge so bile natisnjene in pripete na stebričke, ki so bili razporejeni po vsem parku. Izbrali smo nekaj nalog primernih za nas in jih opravili, nato pa zadovoljni odšli še po trim stezi na Navrški vrh in po makedamski poti nazaj do šole. Utrujeni in zadovoljni smo z nasmehom zaključili ta dan, saj smo si prislužili tudi kartico kokoške Rozi z nahrbtnikom za 5 kilometrov prehojene poti.

Avtor zapisa in fotografije Edit Sekavčnik.

21. 9 – 23. 9. 2020 – KOKOŠKA ROZI IN TRAJNOSTNA MOBILNOST v 3. razredu

September je v 2. in 3. razredih čas za razgovor o prometu in prometni varnosti. Z učenci spoznavamo prometne predpise, ki jih moramo poznati kot pešci in kolesarji ter sopotniki v avtomobilih. V letošnjem šolskem letu smo delo obogatili še s sodelovanjem v projektu TRAJNOSTNA MOBILNOST s kokoško Rozi. V tednu od 21.9. do 25.9.2020 smo spremljali načine otroških prihodov v šolo in jih vpisovali v razpredelnico. Otroci so bili za trajnostni prihod v šolo ( peš, s skirojem, avtobusom ali kombijem ) nagrajeni s kartico kokoške Rozi. Tako so motivirani za pridobivanje kartic, tudi otroci, ki jih starši običajno pripeljejo do šole, starše prepričali, da jih odložijo pred letnim bazenom. Tako so del poti prepešačili in s tem osvojili kartico. Projekt bo potekal skozi celotno šolsko leto in veselimo se že novih aktivnosti s kokoško Rozi.

Avtor fotografij in zapisa Edit Sekavčnik.

9. oktober 2020 – OBISK OTROŠKE GLEDALIŠKE SKUPINE IZ ŽITARE VASI

Žitara vas je dvojezična občina v kraju Velikovec na avstrijskem Koroškem, kjer deluje slovensko kulturno društvo KUMST Žitara vas. Skupaj z dvojezično šolo v kraju vsako leto pripravijo gledališko predstavo, v kateri nastopajo otroci iz dvojezične šole. Z letošnjo predstavo LEPA, PISANA JESEN, so nas obiskali 9.oktobra 2020. V Igri so na igriv in zanimiv način prikazali kako se živali pripravljajo na zimo in kako škrat  in vila Mila pri tem pomagata, da ne gre vse narobe. Igro smo si učenci od 1. do 3. razreda z navdušenjem ogledali.

Avtor fotografij in zapisa Edit Sekavčnik.

AKCIJA DOBRODELNEGA ZBIRANJA HRANE V 2. IN 3. RAZREDU

4. oktobra obeležujemo dan živali in v tem času še posebej razmišljamo o našem odnosu do njih. Po vsem svetu se ob tem dnevu spomnijo na zapuščene in osamljene živali, ki živijo v slabih življenjskih razmerah in po zavetiščih. Na šoli smo se pridružili akciji zbiranja hrane za brezdomne živali na Koroškem, za katere skrbi Koroško društvo proti mučenju živali in pričeli z zbiranjem hrane. Drugo in tretješolci smo do sedaj zbrali že dve veliki škatli hrane in priboljškov, ki jih bomo ta konec tedna izročili društvu.

Avtor fotografije in zapisa Edit Sekavčnik.