V mesecu  novembru smo petošolci pričeli ustvarjati  izdelke za stojnico. Organizirali smo tehniški dan  (novoletne delavnice) ter izdelovali venčke in voščilnice. Učenci so nabrali naravni material v gozdu in okolici, s čimer so nato okrasili venčke. Prinesli so še trakce, vrvice in svečke. Bili so zelo domiselni in ustvarjalni, v vsakem venčku je bil odraz njihovega dela in občutenja. Vedeli so, da bodo venčke razstavili na stojnici in da bodo z njimi razveselili še druge ljudi, zato so se še bolj potrudili. Nekatere venčke so odnesli tudi domov.  

Veselje na stojnici se je začelo v začetku decembra, sodelovali pa smo tudi s šestošolci pri predmetu gospodinjstva. Pekli smo piškote. Delo je potekalo v gospodinjski učilnici. Učenci so prinesli nekatere okraske, svoje recepte, ideje in veselje.  Priskrbeli smo še ostali material, sestavine, vrečke in okrasni trak. Pekli smo v dveh skupinah, nastalo pa je šest različnih vrst »keksov«. Delo je bilo zelo dobro organizirano v malih skupinah, opremljeni s predpasniki in čistimi rokami smo se lotili peke. Ob mirni glasbi in sodelovanju učencev je po šoli kmalu prijetno zadišalo po piškotih. Večino piškotov smo zapakirali v okrasne vrečke in jih ponudili na stojnici, nekaj pa so jih učenci poskusili tudi sami.

Prvi sneg v decembru nas je tako razveselil, da smo v četrtek, 16. 12. 2021, izvedli tudi zimski športni dan. V okolici šole smo poiskali nekaj primernih kotičkov za sankanje in »dričkanje«. Opremili smo se z zimskimi oblačili ter veseli odšli na sneg.  Z brega je odmeval vrisk in zimsko otroško veselje. Po veselem gibanju na snegu smo se v učilnici pogreli s toplim čajem in se posladkali s priboljški, ki so jih prinesli učenci s seboj.

Ves pouk v zadnjem tednu meseca decembra smo načrtovali in želeli praznično obarvati. Čakale so nas zanimive zgodbe in pravljice, ogled risanke in filma, glasbene urice, čajanke in obdarovanje ter sodelovanje pri kulturnem dnevu. Uspelo nam je organizirati le eno druženje ob čaju, lučkah in piškotih v 6. b-razredu pri uri GOS. Vse ostalo pa nam je preprečila korona, saj smo morali že v sredo 22. 12. zjutraj zapustiti šolo in sošolce ter preživeti 10 dni v karanteni. Žalostni, a z upanjem, da ostanemo zdravi, smo se poslovili in si obljubili, da vse, kar smo pripravili, nadoknadimo v novem letu.

Želimo si lepše, zdravo, veselo, uspešno novo leto 2002, želimo ostati v šoli in pridobiti znanja ter vrednote za uspešno življenje.

Tako želimo tudi vsem vam, dragi bralci!

SLIKE V GALERIJI

Zapisala Aleksandra Slatinšek Mlakar