V torek, 12. marca 2023, je v prostorih Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem potekal 34. regijski Otroški parlament KOROŠKE REGIJE. Organizator regijskega Otroškega parlamenta Koroske regije je Drustvo prijateljev mladine Koroške. Osrednja tema letošnjih razprav je Duševno zdravje otrok in mladih. Udeležili so se ga šolarji z osnovnih šol celotne koroške regije.

Nekaj spodbudnih besed je v uvodu učencem

namenili župan gostujoče očtine Raven na

Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Uvod v razpravo sta za učence pripravili ga. Jerneja Lorber, koordinatorka za duševno zdravje (program MIRA) na OE Ravne na Koroškem in ga. Tara Ledinek, zdravnica specializantka na NIJZ, predsednica Mladinskega sveta Ravne na Koroškem ter svetovalka na “To sem jaz”. Razpravo in glasovanje je vodila regijska koordinatorka Marija Piko.

Med mladimi parlamentarci je pogovor tekel na temo Duševno zdravje otrok in mladih. Dogodka se je udeležilo 25 učencev oz. mladih parlamentarcev in njihovi mentorji. 

Po osrednji debati je bilo izvedeno glasovanje.

Izglasovani kandidati se bodo udeležili 34. nacionalnega Otroskega parlamenta, ki bo potekal v ponedeljšk, 8. aprila 2024, v Državnem zboru RS.

Našo šolo je odlično zastopala osmošolka Kaja Ivartnik, primer dobre prakse na šoli pa je predstavila osmošolka Neža Pandel.

Mentorici Simona Grabner in Mateja Čebulj