PREDAVANJE S POGOVOROM O AVTIZMU
v četrtek, 8. novembra 2018 ob 18.00 v jedilnico Osnovne šole Prežihovega Voranca, Gozdarska pot 11, Ravne na Koroškem


Vabljeni starši, učitelji, strokovni delavci, zdravstveno osebje in vsi, ki vas tematika zanima.
Avtizem se kaže v mnogih oblikah in ena od teh je tudi nezmožnost komuniciranja otroka z okolico, ki je lahko posledica govornih težav, ali pa otok ne zna izrazit svojih želja, težav oz. svojega počutja, kar se kaže tudi v težavah pri socialnem vključevanju otrok v družbo. Tako kot se morajo otroci naučit komunikacije, se moramo tudi vsi, ki smo v njegovi okolici potruditi razumeti, kaj nam želi povedati in mu pri tem po najboljših močeh pomagati.
Na predavanju se bomo pogovarjali o temah:
Kaj je avtizem? Kaj so možni vzroki? Kako olajšati simptome? Kako pomagati otrokom v vrtcu in šoli...
Program najdete na spletni strani http://www.avtizem.eu/.

Mnogi mislijo, da je izbirni predmet ŠOLSKO NOVINARSTVO pouk slovenščine. Spoznamo novinarske vrste in delo novinarja, nato pa spremljamo utrip šolskega življenja v povezavi z različnimi dejavnostmi v lokalnem okolju. Kar zberemo (zapišemo in fotografiramo), objavimo na spletni strani šole.
V lanskem šolskem letu so učenci pri našem predmetu v 2. redovalnem obdobju za oceno izdelali naloge, vezane na svoj kraj in okolico. Preberite, kaj je nastalo.

 

Preberi več!

Na vseslovenskem literarnem natečaju MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC, ki je bil lansko šolsko leto vezan na KULTURNO DEDIŠČINO KRAJA, kjer živimo, sta sodelovala naš učenec Matej Petek (kot šestošolec) in naša učenka Miša Salčnik (kot sedmošolka).

Objavljamo njun prispevek.